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研究者

外国人研究員

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志水 昭
専門分野 日本近世史・食文化史
研究テーマ 近世後期から明治初期における「日本」酒の誕生と畿内の役割
キーワード 食と社会、食とブランド、市場文化

学歴

2011年8月
イリノイ大学 歴史学部 博士課程 修了

職歴

2015年9月
ウィルクス大学 准教授
2024年9月
国際日本文化研究センター 外国人研究員

学位

2011年8月
イリノイ大学 博士

主要業績

単著書
  • Specialty Food, Market Culture, and Daily Life in Early Modern Japan : Regulating and Deregulating the Market in Edo, 1780–1870, Lexington Books, Lanham, MD, USA, 192 pages, 2022
単独論文
  • ・ Effluvia of the Foreign: Olafactory Experiences in Nagasaki during the Tokugawa period, Journal of Asian Humanities at Kyushu University Vol. 5 Spring 2020, Kyushu University, Fukuoka, Japan, 2020, pp.113-123
  • ・ Meat Eating in the Kōjimachi District of Edo, JapaneseFoodways, Past and Present, University of Illinois Press, Urbana, IL, USA, 2010, pp.110-134
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